Αντί να πάτε σε κάποιο μεξικάνικο ρεστοράν, οργανώστε στο σπίτι «θεματική» βραδιά για τους φίλους σας με τάκος, τσίλι και γουακαμόλε
Υλικά για 4 άτομα
1 ψαρονέφρι χοιρινό
2 κουτ. σούπας λάδι
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
Για τα τάκος
4 τορτίγιες
160 γρ. μοτσαρέλα σε φετάκια
φύλλα πράσινης σαλάτας
κρεμμυδάκι φρέσκο
φετάκια από λάιμ ή λεμόνι
1 φλιτζάνι κέτσαπ
Eκτέλεση
Μαρινάρουμε σε μπολ το ψαρονέφρι με το λάδι, το κρεμμύδι, την πάπρικα, το σκόρδο, το ξίδι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι για 1-2 ώρες. Το τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 10-12 λεπτά και, αφού κρυώσει, το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε σε κάθε τορτίγια φετάκια μοτσαρέλα και ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσει. Γεμίζουμε με τις φέτες του χοιρινού, το κρεμμυδάκι, τη σαλάτα και σερβίρουμε με κέτσαπ και λάιμ.
Συνταγές από το Cook Book