Συνδυάζοντας τρία αγαπημένα υλικά, κοτόπουλο, σπανάκι και μανούρι, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μεγαλουργεί. Ένα πιάτο για τους λάτρεις των πλούσιων γεύσεων… που θα σε ξετρελάνει.

Υλικά
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
300 γραμμ. μανούρι
700 γραμμ. σπανάκι φρέσκο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι άνηθο
Αλάτι & πιπέρι
100 γραμμ. αμυγδαλόψιχα κομμένη σε φέτες
50 ml ελαιόλαδο
Χυμό από 2 πορτοκάλια

Διαδικασία
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον άνηθο και το σπανάκι καλά στραγγισμένο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Αφού μαγειρευτεί το σπανάκι το αφήνουμε να κρυώσει. Το ανακατεύουμε στη συνέχεια με το μανούρι τριμμένο.

Με το μαχαίρι χαράζουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου κατά μήκος και αλατοπιπερώνουμε. Μοιράζουμε το μείγμα με το σπανάκι και το τυρί στα 4 φιλέτα και ρολάρουμε.

Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι, χτυπάμε το λάδι με το χυμό πορτοκαλιών και τα περιχύνουμε. Ρίχνουμε τέλος και την αμυγδαλόψιχα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
via