Συστατικά

1.200 γρ. στήθος γαλοπούλας
40 γρ. βούτυρο
250 γρ. μπέικον

Για τη γέμιση

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
15 κάστανα
1 πρέζα ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1,5 κ.σ. βούτυρο
2 φέτες ψωμί του τοστ
αλάτι
πιπέρι

Για τα λαχανικά

1 κ.σ. βούτυρο
250 γρ. καρότα
250 γρ. Μπρόκολο σε μπουκετάκια
1 κιλό σπανάκι baby
1 κρεμμύδι
2 καλαμπόκια βρασμένα
αλάτι
πιπέρι
2-3 κ.σ. μέλι

Για τη σάλτσα

1 κρεμμύδι
10 κλωνάρια θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. πιπέρι κόκκους
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
1 λίτρο νερό
200 γρ. κόκκινο κρασί
1 κ.σ. αλέυρι
ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τα λαχανικά

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς.
  • Κόβουμε κάθετα με ένα μαχαίρι τη βάση από το μπρόκολο και μετά το κόβουμε στα 4 .
  • Κόβουμε τα μπουκετάκια μας και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε στα 4 (πρέπει τα λαχανικά να έχουν το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν το ίδιο.)
  • Κόβουμε το κρεμμύδι στα 4 και το βάζουμε μέσα στο μπολ.
  • Κόβουμε το καλαμπόκι κάθετα σε 4 μερίδες και τα βάζουμε στο μπολ. Βάζουμε ελαιόλαδο από πάνω και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα 2-3 κ.σ. μέλι και μόλις αφρίσει βάζουμε μέσα 1 κ.σ. βούτυρο και το θυμάρι. Μόλις είναι έτοιμη η καραμέλα μας βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Μόλις βγάλουμε τα λαχανικά μας από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω σπανάκι.

Για τη γέμιση

  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει μαζί με το θυμάρι (όχι να πάρει χρώμα).
  • Κόβουμε τα κάστανα σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι για να σοταριστούν. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τις φέτες από το ψωμί του τοστ.
  • Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν τα κρεμμύδια μας ρίχνουμε μέσα τις φέτες του ψωμιού.
  • Μόλις πάρει χρώμα, βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε βούτυρο μέχρι να δέσει το μείγμα.

Για τη γαλοπούλα

  • Βάζουμε το στήθος της γαλοπούλας σε ένα ξύλο κοπής.
  • Κόβουμε το στήθος οριζόντια βάζοντας το μαχαίρι από το παχύ μέρος της γαλοπούλας μέσα στο κρέας.
  • Με τα χέρια μας ανοίγουμε το στήθος και δημιουργούμε μία θήκη έτσι ώστε να μπει μέσα η γέμιση προσέχοντας να είναι κατά μήκος του στήθους.
  • Ανοίγουμε τη γαλοπούλα μας και αλείφουμε με το βούτυρο (40 γρ.)
  • Γεμίζουμε την γαλοπούλα με τη γέμιση. Κλείνουμε τη γαλοπούλα μας.
  • Κόβουμε 10 σχοινάκια από σπάγκο για να δέσουμε τη γαλοπούλα με το μπέικον.
  • Βάζουμε τις φέτες μπέικον πάνω από τη γαλοπούλα από τη μία πλευρά και πάνω από κάθε μπέικον βάζω από ένα σχοινάκι.
  • Αναποδογυρίζουμε τη γαλοπούλα και κάνουμε το ίδιο και από την άλλη πλευρά. Δένουμε τα σχοινάκια μας.
  • Τυλίγουμε τη γαλοπούλα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε σε ένα ταψί, στους 180 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά . Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε τη γαλοπούλα για άλλα 15 λεπτά.
  • Βγάζουμε τη γαλοπούλα από το φούρνο και την κόβουμε σε φέτες.

Για τη σάλτσα

  • Καθαρίζουμε ένα κρεμμύδι, το κόβουμε και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με λίγο ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε 2 σκ. σκόρδο, κόκκους πιπεριού , 1 πρέζα ζάχαρη και κλωνάρια από θυμάρι. Τα σοτάρω για να καραμελώσουν. Βάζουμε 1 κ.σ αλεύρι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ ρίχνουμε τον κύβο και το νερό.
  • Αφήνουμε να βράσει και να δέσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά.
  • Σουρώνουμε τη σάλτσα πάνω από τη γαλοπούλα και σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά.

via