Ας φτιάξουμε Σοκολατένια πουράκια! Ποιος είπε οτι δεν μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας πουράκια; Ξέρετε αυτά τις μικρές σοκολατένιες αμαρτίες που τις τρως δυο-δυο;

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Μερίδες: 10+

Υλικά

60 γρ. φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
120 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών (μεσαίου μεγέθους)
70 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις) (καλά κοσκινισμένο)
6 κουταλάκια λιωμένο βούτυρο

Για την γέμιση

150 γρ. κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
1 κουτ. σούπας βούτυρο
150 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας
1 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλο μπολ, χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο και τη ζάχαρη έως ότου το μείγμα
αφρατέψει, προσθέτοντας στη συνέχεια τα ασπράδια, ένα – ένα και χτυπώντας καλά έως
ότου ενσωματωθούν. Ρίχνετε μετά το αλεύρι και ανακατεύετε απλά με μαρίζ, ενώ στο τέλος
προσθέτετε λίγο­ λίγο το λιωμένο βούτυρο, αρχίζοντας να χτυπάτε και πάλι με το μίξερ, μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να παραμείνει αρκετά ρευστό.

Σε μεγάλο ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, απλώνετε ποσότητες από το μείγμα, σχηματίζοντας λεπτούς κύκλους διαμέτρου 10-­12 εκατοστών και αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους. Ψήνετε τα φυλλαράκια σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για περίπου 6 με 7 λεπτά, τα βγάζετε κατόπιν από τη φωτιά, τα ξεκολλάτε με σπάτουλα από τη λαδόκολλα όσο είναι ακόμα ζεστά και με το κουταλάκι, χρησιμοποιώντας τη μακρόστενη χειρολαβή σαν καρούλι, ρολάρετε τους κύκλους να γίνουν κυλινδρικά πουράκια. Τα αφήνετε να κρυώσουν σε σχάρα ή και στο ψυγείο.

2. Λιώνετε τις σοκολάτες με το βούτυρο, ξεχωριστά την κάθε μία σε μπεν­μαρί και γεμίζετε
τα πουράκια με λευκή σοκολάτα, χρησιμοποιώντας κορνεδάκι. Έπειτα, τα βουτάτε στη
λιωμένη μαύρη κουβερτούρα και τα αφήνετε να στεγνώσουν σε σχάρα. Σερβίρονται δροσερά από το ψυγείο πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και τριμμένους ξηρούς καρπούς.

Πηγή: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ”
Μαρία Αμανατίδου, Θεσσαλονίκη