Μια πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχα τρουφάκια της στιγμής με μερέντα και ινδοκάρυδο έτοιμα σε 15 λ. Απολαύστε τα όλες τις ώρες της … λιγούρας… ή της υπογλυκαιμίας και αν περισσέψουν κεράστε τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
- 1 1/2 φλ. τσαγιού νιφάδες βρώμης
- 2/3 φλ. τσαγιού Μερέντα ή Nutella
- 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
- 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
- 1/2 φλ. τσαγιού φουντούκια καβουρδισμένα
- 2 1/2 κ.σ. σπόροι λιναριού
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, καβουρδίζετε για λίγο τα φουντούκια, ανακινώντας το τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα, χωρίς να καούν όμως, και βγάλουν το άρωμά τους.
Τους αφαιρείτε από τη φωτιά και τους μεταφέρετε σε πιάτο να μισοκρυώσουν.
Τοποθετείτε σε μπλέντερ όλα τα υλικά για τα τρουφάκια και τα χτυπάτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε για 45 λ ή μέχρι να σφίξει καλά και να πλάσετε εύκολα τα τρουφάκια σας.
Βγάζετε το σφιχτό πλέον μείγμα από το ψυγείο και πλάθετε μπαλάκια 3 εκ. περίπου ή μεγέθους επιλογής σας. Τα σερβίρετε αμέσως ή τα ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.