Υπέροχη σούπα κουνουπίδι, βελουτέ και χρυσαφένια, ό,τι πρέπει για μια κρύα μέρα!

Συστατικά
1 μέτριο κουνουπίδι
3 πατάτες
½ λίτρο νερό από το βρασμένο κουνουπίδι
Αλάτι πιπέρι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
3 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος μαγειρέματος
Πλένουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε κομμάτια και πετάμε τα χονδρά κοτσάνια.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε και τις βάζουμε να βράσουν με το κουνουπίδι για 20 με 25 λεπτά.

Κρατάμε ½ λίτρο από το βρασμένο νερό.

Πολτοποιούμε τα λαχανικά και προσθέτουμε τα αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε το μείγμα να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στα αλεσμένα λαχανικά, ανακατεύουμε καλά τη σούπα και τη σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το μαϊντανό.
via