Πολύχρωμη και λαχταριστή, θα κάνει τα παιδιά να την καταβροχθίσουν πριν προλάβουν να σκεφτούν τη λέξη «λαχανικά»!
Για τη ζύμη
(2 πίτσες διαμέτρου 30 εκατ.)
3/4 φλυτζ. χλιαρό νερό
2 κ.γ. μέλι
2 1/4 κ.γ. ξηρή μαγιά
2 φλυτζ. + 2 κ.σ. αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 95 βαθμούς. Ανακατέψτε το χλιαρό νερό με το μέλι.
Ρίξτε τη μαγιά και ανακατέψτε ελαφρά. Αφήστε το στην άκρη.
Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι. Ρίξτε το λάδι στο μίγμα της μαγιάς και ανακατέψτε.
Σβήστε τον φούρνο. Πρέπει να είναι ζεστός αλλά όχι καυτός.
Ρίξτε το μίγμα της μαγιάς στο μίγμα του αλευριού. Ζυμώστε για 7-10 λεπτά, ή στο μίξερ 5 λεπτα
Η ζύμη πρέπει να είναι λεία και να επανέρχεται όταν την πιέζεις.
Αλείψτε το μπολ με λίγο λάδι και βάλτε μέσα τη ζύμη.
Σκεπάστε τη με πλαστική μεμβράνη, βεβαιωθείτε ότι έχετε σβήσει τον φούρνο και βάλτε τη ζύμη να φουσκώσει στον ζεστό φούρνο για 45 λεπτά.
Χωρίστε τη σε 2 ίσα μέρη. Πιέστε τα με το χέρι σας να γίνουν επίπεδοι δίσκοι και σκεπάστε τα με μεμβράνη. Αφήστε τα να φουσκώσουν για 20 λεπτά.
Υλικά για την πίτσα
2/3 φλυτζ. λεπτοκομμένο μοβ λάχανο
αλάτι
1 φλυτζ. μπρόκολο
1 μικρό παντζάρι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κ.σ. + 1/2 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλυτζ. σάλτσα ντομάτα
1 φλυτζ. τριμμένη μοτσαρέλα
1 μεσαία κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 μεσαία πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 μεσαία κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
Εκτέλεση:
Βάλτε τη σχάρα στην πιο ψηλή θέση του φούρνου και ανάψτε τον στους 250 βαθμούς.
Ρίξτε στο λάχανο μια πρέζα αλάτι και αφήστε το στην άκρη.
Βράστε νερό σε ένα μικρό κατσαρόλι. Ρίξτε μέσα το μπρόκολο και αφήστε το για 2 λεπτά. Βγάλτε το με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε το στην άκρη. Μετά, ρίξτε στο νερό που βράζει τις λεπτές φέτες παντζαριού για 2 λεπτά. Βγάλτε τες με μια τρυπητή κουτάλα και ανακατέψτε τις με το 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο.
Ανοίξτε τη ζύμη σε έναν κύκλο διαμέτρου 30 εκατοστών. Αλείψτε τις άκρες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Απλώστε 1/2 φλυτζ. σάλτσα στο κέντρο της πίτσας και ρίξτε το 1/2 φλυτζ. μοτσαρέλα.
Για να φτιάξετε το σχέδιο του ουράνιου τόξου ξεκινήστε βάζοντας τα παντζάρια κυκλικά στο κέντρο. Μετά βάλτε γύρω τους έναν λεπτό κύκλο από λάχανο, μετά μπρόκολο, μετά κίτρινες πιπεριές, μετά πορτοκαλί, μετά κόκκινες.
Ψήστε την πίτσα για 15 με 20 λεπτά, ή μέχρι οι άκρες της να χρυσίσουν και να λιώσει το τυρί. Αφήστε τη να κρυώσει για 5 λεπτά, κόψτε και σερβίρετε.
Επαναλάβετε τη διαδικασία με τη δεύτερη πίτσα.