Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά
Μερίδες: 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ
Υλικά
- 600 γραμμ. nutella ή μερέντα
- 400 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 200 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ (ή άλλα της αρεσκείας σας)
- 60 γραμμ. φουντούκια χοντροαλεσμένα στο μούλτι
Εκτέλεση
-
- Βάζουμε τη nutella (ή τη μερέντα) μαζί με τη σοκολάτα σε ένα μικρό κατσαρόλι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Ανακατεύουμε παράλληλα με μια ελαστική σπάτουλα, μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα δύο υλικά.
- Χρησιμοποιούμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ κατά προτίμηση σιλικόνης, διαφορετικά βουτυρώνουμε πρώτα τη φόρμα μας και κατόπιν τη στρώνουμε με λαδόκολλα.
- Απλώνουμε μια στρώση μπισκότα και κατόπιν ρίχνουμε κουταλιές από το σοκολατένιο μίγμα. Συνεχίζουμε με αυτόν τον τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του κορμού με τα φουντούκια και τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.