Πολύ νόστιμο, εύκολο, γρήγορο, αρέσει συνήθως σε όλους, πετυχαίνει πάντα και δεν μένει.
Νόστιμο ζεστό και κρύο
Καλή επιτυχία!
Συνταγή
1 κιλό κατεψυγμένο σπανάκι σε φύλλα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
300- 400gr τυρί
300 gr ανθότυρο
250gr lightκρέμα γάλακτος ή και γάλα
1 σφολιάτα 450gr να είναι ένα φύλλο
3 αυγά
3 κουτάλια σούπας αλεύρι
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Έχουμε ξεπαγώσει την σφολιάτα και το σπανάκι εάν ήταν από κατάψυξη .
Στρώνουμε την σφολιάτα στο ταψί με σηκωμένες άκρες
Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και μετά βάζουμε στην κατσαρόλα και το σπανάκι
Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά
Το σπανάκι προσέχουμε μην κολλήσει. Θέλει μόνο 10 λεπτά
Προσθέτουμε το αλεύρι
Χτυπάμε
Προσθέτουμε το περισσότερο τυρί και το ανθότυρο.
Απλά λίγο ανακατεύουμε
Ρίχνουμε το μίγμα στο σπανάκι που κρύωσε λίγο
Και όλο το μίγμα το αδειάζουμε στο ταψί
Από πάνω τρίβουμε λίγο τυρί.
Ψήνουμε στους 180` περίπου για 1 ώρα
Ανάλογα με τον φούρνο
Έτοιμο!
Συνταγή της Αθηνάς Παπαδοπουλου