Υλικά
- Φαρίνα 500 γρ
- Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
- Ηλιέλαιο 250 ml
- Χυμό πορτοκαλιού 270 ml
- Πορτοκάλια 2 τεμ μόνο το ξύσμα τους
- Γλυκάνισος 1 κουταλάκι γλυκού
- Ζάχαρη 150 γρ
- Κανέλα 1 κουταλάκι γλυκού
- Μήλα 2 τεμ κομμένα καρέ
- Σταφίδες ξανθές 2 κουταλιές σούπας
- Σταφίδες μαύρες 2 κουταλιές σούπας
Οδηγίες
Σε μπολ με νερό βάζουμε τις σταφίδες για 15 λεπτά να φουσκώσουν λίγο. Σε άλλο μπολ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μήλα και τις σταφίδες και με το μίξερ χειρός τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν καλά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε καρέ τα μήλα, τα πασπαλίζουμε με λίγο κανέλα και ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.
Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά τις σταφίδες και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι κι αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ.
Αν θέλουμε διακοσμούμε την επιφάνεια με φέτες μήλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε…