Υλικά
-
- Ζυμαρικά φιογκάκια 1 πακέτο
- Σπανάκι 600 γρ
- Φρέσκα κρεμμυδάκια 3 τεμ
- Άνηθος 1 φλιτζάνι του καφέ
- Φέτα 150 γρ τριμμένη
- Βούτυρο 1 κουταλάκι γλυκού
Για την μπεσαμέλ
- Γάλα 500 γρ
- Βούτυρο 2 κουταλιές σούπας
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές σούπας
- Αλάτι-πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο 1 πρέζα
- Ρεγκάτο 200 γρ τριμμένο
Οδηγίες
Καθαρίζουμε τα φύλλα από το σπανάκι,τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λαδάκι τα φύλλα από το σπανάκι και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και κατεβάζουμε από την φωτιά. Βράζουμε τα φιογκάκια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει η συσκευασία τους. Αφού βράσουν τα αδειάζουμε σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ , ρίχνουμε και το μείγμα με το σπανάκι κι ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη κι ανακατεύουμε να αναμειχθούν καλά.
Για την μπεσαμέλ : Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε συνεχώς να πήξει. Προσθέτουμε το ρεγκάτο και μόλις λιώσει κατεβάζουμε από την φωτιά.
Περιχύνουμε το μείγμα του πυρέξ με την μπεσαμέλ , ενώ ανοίγουμε σε διάφορα σημεία τρυπούλες ώστε να εισχωρήσει και στα ενδιάμεσα η μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.