Αν τα παιδιά σας δεν τρώνε τα ρεβίθια, που είναι και πολύ θρεπτικά, μπορείτε να φτιάξετε ρεβιθοκεφτέδες.
Τρώγονται ζεστοί με μια δροσερή σαλάτα εποχής. Aν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το πιάτο με φέτες λεμόνι και σος από ταχίνι.
Υλικά
- 2 κούπες ρεβίθια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ματσάκι άνιθο
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- Αλάτι, πιπέρι
- Λάδι
- Aλεύρι
Εκτέλεση
Μια μέρα πριν ξεκινήσουμε βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη, στεγνώνουμε καλά τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μούλτι.
Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε (με το χέρι όμως και όχι στο μούλτι) τα υπόλοιπα υλικά, τα προσθέτουμε στα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια με το μείγμα, τα τυλίγουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσά.
Τip: Σύμφωνα με την παραδοσιακή συνταγή των μοναχών του Αγίου Ορους ( monastiriaka.gr) δεν πρέπει να βράσετε τα ρεβίθια, απλώς αφήστε τα στο νερό να φουσκώσουν.
Αν τα βράσετε, όπως προτείνουν αρκετές άλλες συνταγές, το αποτέλεσμα θα είναι να τραβήξουν τα κεφτεδάκια σας πολύ λάδι.