ΥΛΙΚΑ
- 10 φύλλα κρούστας περίπου (μια συσκευασία)
- ελαιόλαδο όσο πάρει για το άλειμμα των φύλλων
- 500 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες
- 1 φλιτζ. φρέσκο γάλα
- 4 αυγά (και 1 ακόμα για το άλειμμα της επιφάνειας)
- 750 γρ. φέτα
- 250 γρ. κεφαλογραβιέρα
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεματίζετε τα πράσα για λίγο σε βραστό νερό. Χύνετε το νερό και βάζετε στη συνέχεια τα πράσα να βράσουν μέσα στο γάλα μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν το υγρό.
- Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο και προσθέτετε τη φέτα τριμμένη και τα 4 αυγά χτυπημένα. Προσθέτετε το πιπέρι και, αν θέλετε, λίγο αλάτι.
- Στρώνετε τα μισά φύλλα σε ορθογώνιο ταψί φούρνου ραντίζοντάς τα ένα ένα με λάδι και πασπαλίζοντάς τα με την κεφαλογραβιέρα.
- Απλώνετε τη γέμιση και συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
- Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με το πέμπτο αυγό. Ψήνετε στους 250° C για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.
Λαχταριστή χωριάτικη πρασόπιτα
Πηγή: icookgreek.com