Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο κομμένο
1 κυβο λαχανικών
2 κρεμμύδια
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 πιπεριά πράσινη μεγάλη
10 φέτες μπέικον
3 αυγά
200 γρ. Ρεγκάτο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
1 πακ. Φύλλα χωριάτικα
Σουσάμι ( προαιρετικά )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα μαζί με νερό και τον κύβο και το βράζουμε μέχρι να γίνει. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε κάνα 20λεπτο για να κρυώσει. Όσο κρυώνει το κοτόπουλο κόβουμε τα κρεμμύδια σε καρεδακια. Το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές. Κόβουμε και το μπέικον.

Μετά ξεψαχνίζουμε το κρέας και το κόβουμε με το χέρι μας σε μια λεκανιτσα. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το μπέικον, τις πιπεριές και τέλος ρίχνουμε το κοτόπουλο.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και πάπρικα και τα αφήνουμε όλα μαζί να σοταριστουν για 5-6 λεπτά. Βγάζουμε την γέμιση την βάζουμε σε μια λεκανιτσα και προσθέτουμε τα αυγά και το τυρί. Λαδώνουμε ένα ταψί ( εγώ έβαλα του φούρνου), στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω λαδώνοντας τα εναλλάξ.

Ρίχνουμε την γέμιση και την απλώνουμε καλά να πάει σε όλο το ταψί. Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας τα και αυτά εναλλάξ. Χαράζουμε σε κομμάτια και ραντίζουμε από πάνω με νερό και λάδι.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 40-45 λεπτά.

Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.

 

Δείτε επίσης:  Γλυκιά πίτα με φιδέ και μυζήθρα
Αν έχετε και εσείς πάθος με την μαγειρική κάντε μας: