Ξυπόλητη τυρόπιτα – Εύκολη συνταγή: Επιθυμείτε να κάνετε μία τυρόπιτα για να έχετε για πρωινό, δεκατιανό ή απογευματινό; Θέλετε να φτιάξετε μία υπέροχη τυρόπιτα για να την προσφέρετε σε συγγενείς ή σε φίλους σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.
Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και οδηγίες για την εκτέλεσή της
Υλικά συνταγής
– Αυγά
– Γιαούρτι
– Φέτα
– Φαρίνα
– Μεγάλο στρογγυλό ταψί
Εκτέλεση συνταγής
– Χτυπάμε 5 αυγά με το σύρμα
– Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι (σ.σ. για παράδειγμα ένα πρόβειο γιαουρτάκι 300 γραμμαρίων).
– Ανακατεύουμε καλά, τα υλικά μας.
– Προσθέτουμε σε ποσότητα τα τρία από τα τέσσερα κομμάτια ενός κιλού φέτας θρυμματισμένης, με το χέρι. Δηλαδή, περίπου 750 γραμμάρια.
– Ρίχνουμε και μία φαρίνα. Αυτή μπορεί να είναι πεντακοσίων γραμμαρίων ή μισού κιλού.
– Συνεχίζουμε το ανακάτεμα των υλικών.
– Στη συνέχεια αδειάζουμε, τα υλικά μας, σε καλά λαδωμένο ταψί.
– Ψήνουμε τη συνταγή μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
– Το ψήσιμο της τυρόπιτας μας θα πρέπει να διαρκεί περίπου σαράντα πέντε λεπτά. Βέβαια, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.
– Αν μας καλύπτει η φέτα δεν χρειάζεται να βάλουμε αλάτι.
* Προσοχή: Σε περίπτωση που επιθυμούμε να βάλουμε την τυρόπιτα μας σε μικρότερο ταψί, υπολογίζουμε λιγότερα υλικά. Σκοπός δεν είναι άλλος από το να παραμείνει λεπτή, η πίτα μας.