Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο το καλοκαίρι (και το χειμώνα για πολλούς) από ένα λαχταριστό, δροσερό, απαλό και κρεμώδες παγωτό φτιαγμένο στο χέρι – και μάλιστα χωρίς να χρησιμοποιήσετε παγωτομηχανή. Δείτε πώς θα το φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι και δεν θα θέλετε ποτέ ξανά να βάλετε έτοιμο παγωτό στην κατάψυξή και στο στόμα σας.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε: 1 κουτάκι γάλα εβαπορέ συμπυκνωμένο, 2 κ.σ. μπέρμπον, 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (αν θέλετε να φτιάξετε παγωτό με γεύση σοκολάτας θα χρησιμοποιήσετε 2 κ.γ. κακάο σε σκόνη αντί για βανίλια) και 2 φλ. κρέμα γάλακτος την οποία έχετε στο ψυγείο (πρέπει να είναι αρκετά κρύα).

Ξεκινήστε ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ το γάλα (αυτό θα κάνει το παγωτό σας κρεμώδες). Προσθέστε το αλκοόλ (αυτό είναι που θα κάνει το παγωτό σας μαλακό και απαλό στην υφή) και ανακατέψτε. Το τι αλκοόλ θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από τη γεύση που θέλετε να φτιάξετε. Αν, για παράδειγμα, φτιάξετε σοκολάτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λικέρ σοκολάτας ή αν φτιάξετε παγωτό με γεύση καφέ μπορείτε να βάλετε λίγο Kahlua.

Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τη με το μίξερ. Θέλετε να αποκτήσει στερεή μορφή. Μόλις γίνει αυτό, προσθέστε την σιγά-σιγά στο μείγμα με το γάλα. Ανακατέψτε απαλά.

Τέλος, βάλτε το παγωτό σας σε ένα τάπερ και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες πριν πέσετε με τα μούτρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως από την πρώτη δόση που θα φτιάξετε δεν θα μείνει ούτε σταγόνα.
Via