Υλικά
200γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
400γρ. πουρέ κάστανου
150γρ. μαρόν γλασέ θρυμματισμένα
100ml λικέρ καφέ (ή σκούρο ρούμι)
450γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
200γρ. σκόνη κακάο καλής ποιότητας, για την επικάλυψη

Διαδικασία

Βήμα 1 Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το αφήσετε να κάψει. Αποσύρετε από τη φωτιά, το αδειάζετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τον πουρέ και την κρέμα κάστανου. Ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν και να γίνουν ομοιογενές μίγμα. Προσθέτετε και τα θρυμματισμένα μαρόν γλασέ και ανακατεύετε ξανά. Τέλος, ρίχνετε το λικέρ καφέ (ή το ρούμι) και ανακατεύετε καλά.

Βήμα 2 Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, δηλαδή σε ένα μεταλλικό μπολ που στερεώνετε στο χείλος μιας κατσαρόλας μέσα στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό. Όσο λιώνει η σοκολάτα την ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Την αδειάζετε στο μίγμα κάστανου και ανακατεύετε καλά με τη μαρίζ.

Βήμα 3 Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά. Το βγάζετε από το ψυγείο και το πλάθετε με τα χέρια σας σε μικρά μπαλάκια, σαν κεφτεδάκια.

Βήμα 4 Αδειάζετε το κακάο σε ένα πιάτο και κυλάτε εκεί τα τρουφάκια για να καλυφθούν καλά. Τα σερβίρετε αμέσως.

via