Υλικά (για 4 μερίδες)
1 φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι
6 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζανιού λιωμένη φέτα
1/2 φλιτζανιού τριμμένη μοτσαρέλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Γιαούρτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Μετά, βάζετε σε μεσαία φωτιά το τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι. Μόλις «μαραθεί», ρίχνετε και το σπανάκι που το αφήνετε μέχρι να «μαζέψει».
Στη συνέχεια, αλείφετε ένα πυρίμαχο σκεύος με λίγο λάδι, σπάτε τ’ αυγά, τ’ ανακατεύετε καλά και ρίχνετε όσο αλατοπίπερο θέλετε.
Έπειτα, προσθέτετε την φέτα και το σπανάκι και βάζετε το σκεύος στο φούρνο για περίπου μισή ώρα.
Προς το τέλος, μπορείτε να ρίξετε την μοτσαρέλα για να αποκτήσει η ομελέτα σας μια νόστιμη κρούστα.
Αφήστε την να κρυώσει για πέντε λεπτά αφού την βγάλετε και στη συνέχεια σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι!