Συστατικά
1 κιλό και κάτι ώριμες ντομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μικρό καρότο
1 σέλερι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
Μια πρέζα ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1 λίτρο και κάτι ζεστό νερό με κύβο λαχανικών
2-3 chives ψιλοκομμένα
2-3 κ.σ. μαύρο σουσάμι
Tρόπος μαγειρέματος
1 Καθάρισε το κρεμμύδι και το καρότο και ρίξε σε μικρά κομμάτια μαζί με την τομάτα. Πρόσθεσε αντίστοιχα και το σέλερι.
2 Βάλε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί. Πρόσθεσε τα λαχανικά σου να μαλακώσουν. Κοκκίνισε με τον τοματοχυμό και πρόσθεσε τις τομάτες κομμένες στα τέσσερα
3 Πασπάλισε με τη ζάχαρη, πρόσθεσε το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης σπασμένα. Ανακάτεψε και άφησε τη σούπα να βράσει για 10′ λεπτά.
4 Πρόσθεσε τώρα σιγά, σιγά το ζωμό και αύξησε τη θερμοκρασία στο δυνατό να πάρει βράση η σούπα σου. Αφού κοχλάσει, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 25′ λεπτά.
5 Πέταξε τα φύλλα δάφνης και λιώσε τη σούπα σου να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι αν θέλεις.
6 Σέρβιρε σε φλιτζάνια, προσθέτοντας μια κουταλιά γιαούρτι και ανακάτεψε. Πασπάλισε με μαύρο σουσάμι και μερικά φυλλαράκια chives.