Υλικά:
1 κιλό ψάρια της αρεσκείας σας για σούπα
4 πατάτες
3 καρότα
2 κλωνάρια σέλινο
2 κρεμμύδια
3 ντομάτες
2 κολοκύθια
1 φύλλο δάφνης
250 γρ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο:
-2 αυγά
-χυμό 2 λεμονιών
-Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα ψάρια.
-Παίρνουμε μία κατσαρόλα και τη γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση. Έπειτα τη βάζουμε στη φωτιά να βράσει προσθέτοντας 1 ποτηράκι ελαιόλαδο, το φύλλο δάφνης, τα καρότα, το σέλινο, το κολοκύθι, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και αλάτι.
-Τρίβουμε τις ντομάτες με τρίφτη και ρίχνουμε το χυμό τους στη κατσαρόλα.
-Βράζουμε όλα τα παραπάνω με κλειστή τη κατσαρόλα,μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
-Στη συνέχεια, βγάζουμε τα λαχανικά από το νερό και προσθέτουμε τα ψάρια μας καθαρισμένα. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.
-Βγάζουμε τα ψάρια και σουρώνουμε το ζωμό, σε περίπτωση που έχει μείνει μέσα κάποιο κοκαλάκι.
-Παίρνουμε λίγα κολοκυθάκια, καρότα και πατάτες και τα αλέθουμε σε ένα μπλέντερ ή μύλο και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο ζωμό της σούπας.
-Ξαναβάζουμε το ζωμό στη φωτιά και μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι και πιπέρι και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί.
-Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και σιγά σιγά τον χυμό λεμονιών.
-Παίρνουμε από τη σούπα μας ζωμό και τον προσθέτουμε λίγο λίγο ώστε να μην κόψει.
-Μετά από 15 λεπτά απ’ τη στιγμή που προσθέσαμε το ρύζι, ρίχνουμε το αυγολέμονο και τα αφήνουμε λίγο να ξαναβράσουν.
-Σερβίρετε τη σούπα σε ένα μπολ και σε μία πιατέλα τα ψάρια, τα καρότα, τα κολοκύθια, τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
Via

Αν έχετε και εσείς πάθος με την μαγειρική κάντε μας: