Υλικά
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- ½ πράσο, κομμένο σε κύβους
- 2 σέλινο, κομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 φύλλο δάφνης
- 3-4 θυμάρι
- 1 κ.γ άνηθο
- 3 πατάτες, κομμένο σε κύβους
- 1 κ.σ βούτυρο
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 λίτρο νερό
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το σέλινο, το σκόρδο, τη δάφνη, τον άνηθο και το θυμάρι.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 10 λεπτά.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τις πατάτες, το νερό και αλατοπιπερώνουμε επιπλέον αν χρειάζεται.
Όταν η πατάτες μαγειρευτούν, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Μπορούμε να σερβίρουμε τη σαλάτα με καπνιστό σολομό, μπέικον ή κρουτόν.