ΥΛΙΚΑ

1 ‏πορτοκάλι
1 πακέτο ‏ζελέ πορτοκάλι (Η συνταγή μπορεί να εκτελεστεί ή με ζελέ πορτοκάλι ή με μαρμελάδα πορτοκάλι, η επιλογή δική σας!)
50 γρ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
50 γρ ‏ζάχαρη άχνη
2 ‏αυγά
200 γρ. ‏σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας 70% και πάνω

Εκτέλεση

  1. Τρίψτε το πορτοκάλι και κρατήστε το ξύσμα στην άκρη για αργότερα
  2. Φτιάξτε το ζελέ και ρίξτε το σε ταψάκι για να παγώσει επίπεδα και να γίνει λεπτό. Πριν τοποθετήσετε μέσα το ζελέ απλώστε στο ταψάκι με μεμβράνη. Βάλτε το να παγώσει καλά.
  3. Βάλτε στο μάτι ένα κατσαρολάκι με νερό μέχρι να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώστε τη θερμοκρασία έτσι ώστε να σιγοβράζει. Τοποθετήστε πάνω ένα μπολ (Πώς κάνουμε στο μπέν μαρί; αυτό ακριβώς) και προσθέστε τη ζάχαρη, τα αυγά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και απαλό.
  4. Στη συνέχεια αποσύρετε το μπολ από τη κατσαρόλα και προσθέστε το αλεύρι.
  5. Ανακατέψτε με κουτάλα (όχι μίξερ) ελαφριά και απαλά με κυκλικές κινήσεις.
  6. Ρίξτε το μείγμα σε ταψάκια για muffins. Περίπου τόσο όσο να καλύψει τον πάτο.
  7. Περίπου τόση ποσότητα:
  8. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 λεπτάκια.
  9. Αφού τα βγάλετε από το φούρνο αφήστε τα να κρυώσουν. Δεν τα βγάζετε από τη φόρμα.
  10. Απλά τα κουνάτε με ένα κουτάλι για να χαλαρώσουν λίγο.
  11. Με ένα στρογγυλό κουπάτ ή καπάκι στρογγυλό κόψτε στρογγυλά κομμάτια από το ζελέ.
  12. Τοποθετήστε πάνω σε κάθε κεκάκι.
  13. Εδώ να επαναλάβω ότι μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα η και συνδυασμό των δύο.
  14. Στη συνέχεια και αφού έχετε λιώσει τη σοκολάτα σε μπεν μαρί την απλώνετε πάνω σε κάθε κεκάκι. Μην το παρακάνετε. Θέλουμε λεπτό στρώμα σοκολάτας.
  15. Με τη βοήθεια κουταλιού τα βγάζουμε από το ταψάκι και τα απολαμβάνουμε!!! Είναι μεγάλη η αγάπη μου γι’ αυτά τα κεκάκια!

Δες και αυτό!

Δίχρωμος Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και σοκολατα !

Πηγή συνταγής: toftiaxa.gr

Πηγή φωτογραφιών: sortedfood.com