Αναρωτιέστε πώς γίνεται να πετύχετε τις ιδανικές πατάτες φούρνου, που να είναι και τραγανές αλλά και ζουμερές;
Σας έχουμε τη συνταγή που συνδυάζει και τα δύο και για την οποία θα χρειαστείτε μόνο 15 λεπτά προετοιμασίας.
Υλικά
7 μεγάλες πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
3/4 φλ. ελαιόλαδο
3/4 φλ. νερό
1 κ.σ. ρίγανη
Χυμός από 2 λεμόνια
1 κ.γλ. σιμιγδάλι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Για να προετοιμάσετε αυτές τις έξτρα τραγανές ελληνικές πατάτες λεμονιού, κόψτε τες σε μέτρια κομμάτια και τοποθετήστε τες σε ένα μεγάλο ταψί.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά (συμπεριλαμβανομένου του σιμιγδαλιού και του νερού), όπως και του σκόρδου, το οποίο θα έχετε ψιλοκόψει. Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τις πατάτες και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Ψήστε για 30 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία χρυσή κρούστα στις πατάτες. Τις βγάζετε από τον φούρνο, τις αναποδογυρίζετε, πασπαλίζετε με μια πρέζα ρίγανη και βάζετε πίσω στον φούρνο για άλλα 30-40 λεπτά. Εάν όλο το υγρό έχει απορροφηθεί και το ταψί φαίνεται να είναι στεγνό, προσθέστε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό.