Για 6 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά

500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου ξαλμυρισμένος και καθαρισμένος μπακαλιάρος
2 κρεμμύδια ξερά, τριμμένα
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουτάκι μπίρα
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Με τα δάχτυλα μαδάμε τον μπακαλιάρο σε ίνες. Τον βάζουμε σε μπολ.

Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά, ν’ αναμειχθεί ο χυλός.

Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο για 20΄, να ενωθούν οι γεύσεις.

Βρέχουμε ένα κουτάλι σε νερό και παίρνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα.

Τη ρίχνουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά τις κροκέτες, μέχρι να ροδίσουν.

Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσουν.

Τις σερβίρουμε με σκορδαλιά.

Πηγή: www.argiro.gr