Υλικά
2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 ποτήρια του νερού ζάχαρη καρύδας
2 ποτήρια χλιαρό νερό
2 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
Για τη διακόσμηση
Καρυδόψιχα
Κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το σιμιγδάλι σε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει. Στην αρχή το σιμιγδάλι σκουραίνει και μετά γίνεται ξανθό.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και στο τέλος ρίχνουμε και το χυμό πορτοκαλιού.
Προσεκτικά, ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Αφού πάρει μερικές βράσεις, στρώνουμε το μείγμα στο ταψί.
Αφήνουμε να κρυώσει και μετά, ρίχνουμε την καρυδόψιχα και αν θέλουμε και την κανέλα.
Μπορούμε να σερβίρουμε το χαλβά μας με γλυκό κυδώνι ή άλλο γλυκό του κουταλιού, της αρεσκείας μας.