Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά Μερίδες 4
Υλικά
- 200g φρέσκα βερίκοκα, πλυμένα
- Μισή βανίλια κομμένη κατά μήκος
- 1 κ.σ ανάλατο βούτυρο, σε κύβους
- 2 κ.σ μέλι
- 2 κομμάτια μαύρου κάρδαμο, κοπανισμένα
- 200g ελληνικό γιαούρτι
- 80g φουντούκια
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 C.
2. Τοποθετήστε τα φουντούκια σε ένα ταψί και ψήστε τα για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
3. Κόψτε τα βερίκοκα στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Βάλτε τα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και καλύψτε τα με το βούτυρο, τη βανίλια, το μέλι και το κάρδαμο.
Μαγειρέψτε στο φούρνο για 10 λεπτά.
4.Σερβίρετε τα βερίκοκα σε ατομικά μπολ μαζί με μια γενναιόδωρη κουταλιά γιαούρτι και πασπαλίστε με τα θρυμματισμένα φουντούκια.