Τα μανιτάρια πλευρώτους θεωρούνται εξαιρετική τροφή, καθώς περιέχουν αμελητέες ποσότητες λίπους και σακχάρων, αλλά σημαντικές ποσότητες φυτικών ινών.
Οι πρωτεΐνες των μανιταριών πλευρώτους, λόγω της παρουσίας όλων των απαραίτητων αμινοξέων, είναι υψηλής βιολογικής αξίας και συναγωνίζονται στην ποιότητα τις ζωικές πρωτεΐνες, χωρίς όμως τις τοξίνες, τα λίπη και τη χοληστερόλη που βρίσκονται σε αυτό, επομένως θεωρούνται ιδανικά για τους χορτοφάγους.
Τα οφέλη για την υγεία
Αποτελούν ακόμη, ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να χάσουν βάρος, αφού περιέχουν ελάχιστες θερμίδες (13 θερμίδες ανά 100 γραμμ.). Το ελάχιστο νάτριο, τέλος, που βρίσκουμε σε αυτά, τα κάνει ιδιαίτερα αγαπητά σε όσους είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν διατροφή φτωχή σε αλάτι.
Υπάρχουν πολλές συνταγές για να μαγειρέψετε μανιτάρια πλευρώτους και μια εξ αυτών είναι με λαδορίγανη
ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)
- 1 πακέτο μανιτάρια πλευρώτους (των 500 γρ.)
- 1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι
- ρίγανη (ξερή)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αραδιάζουμε τα μανιτάρια σε λαδόκολλα στρωμένη σε ταψί και τα λαδώνουμε και από τις δύο πλευρές.
Ψήνουμε στο γκριλ στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές.
Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα αλατίζουμε , ρίχνουμε τη ρίγανη και ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού.
Σερβίρεται ως ορεκτικό!!!