Ηπειρώτικη κοσμιρή: Επιθυμείτε να κάνετε μία σπάνια και παραδοσιακή πίτα. Μία πίτα, την οποία τρώγατε μόνο από τα χεράκια της γιαγιάς σας; Μην ανησυχείτε, διότι υπάρχει λύση. Σε περίπτωση που έχετε καταγωγή από κάποιο χωριό της Ηπείρου, τότε ζήσατε τέλεια παιδικά χρόνια.
Αυτό, διότι η γιαγιά σας είχε τη μαγική συνταγή. Έτσι, έφτιαχνε μία υπέροχη, αλμυρή, γευστική και παραδοσιακή πίτα. Αυτή ήταν η Ηπειρωτική κοσμιρή, της οποίας η μαγική συνταγή της βρίσκεται παρακάτω. Γι’ αυτό, το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες. Καλή όρεξη!
Ηπειρώτικη κοσμιρή – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της
Υλικά συνταγής
– 3 φλυτζάνια αλεύρι
– 4 αυγά
– 1 λίτρο φρέσκο γάλα
– 1/2 κιλό τυρί φέτα
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Ελαιόλαδο για το ταψί
* Σημείωση: Τα προαναφερθέντα υλικά αφορούν ταψί, το οποίο έχει μεσαίο μέγεθος.
Ηπειρώτικη κοσμιρή: Εκτέλεση συνταγής
– Χτυπάμε με σύρμα, τα αυγά, με το γάλα.
– Βάζουμε αλάτι και πιπέρι.
– Προσθέτουμε λίγο – λίγο, το αλεύρι. Σκοπός είναι να γίνει σαν χυλός. (σ.σ. δηλαδή όπως στις τηγανίτες)
– Σπάμε με τα χέρια μας, το τυρί.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
– Βάζουμε λάδι στο ταψί μας.
– Τοποθετούμε στο φούρνο για να κάψει καλά.
– Προσθέτουμε τον χυλό.
– Ψήνουμε ανάλογα, με τον φούρνο, μέχρι να πάρει, το επιθυμητό χρώμα.