του Τόνυ Καβαλιέρου

Υλικά
• 250 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια
• 250 ml μαυροδάφνη
• 150 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
• 2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
• 3 κρόκους αυγών
• 120 γρ. ζάχαρη άχνη
• 250 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
• σκόνη κακάο

Εκτέλεση
1. Σιγοβράζουμε τα δαμάσκηνα στη μαυροδάφνη για 5 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στραγγίζουμε και κρατάμε το χυμό. Πολτοποιούμε τα δαμάσκηνα σε μίξερ.
2. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά. Αφού λιώσει προσθέτουμε τον καφέ. Αφαιρούμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό από τα δαμάσκηνα, τα λιωμένα δαμάσκηνα, τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη άχνη.
3. Ανακατεύουμε καλά, και προσθέτουμε τη σαντιγί. Αδειάζουμε σε ποτήρια ή μπολάκια γλυκού και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Πασπαλίζουμε με κακάο πριν σερβίρουμε.
via