Υπέροχο κοντοσούβλι με ανάμεικτα κρέατα και πατατούλες, πασπαλισμένα με θυμάρι στη λαδόκολλα. Μια εξαιρετική συνταγή εύκολη στη παρασκευή της για το τέλειο κοντοσούβλι με πεντανόστιμα και μαλακά ανάμεικτα είδη κρεάτων. Tο τέλειο κοντοσούβλι με πεντανόστιμα και μαλακά ανάμεικτα είδη κρεάτων.

Απλά δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 600 γρ. ψαχνό από μοσχαρίσια σπάλα, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
  • 600 γρ. ψαχνό από χοιρινός ώμο, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
  • 600 γρ. ψαχνό από μπούτι αρνίσιο, κομμένο σε κύβους 3 εκ.
  • 1 ½ κιλό πατάτες baby καθαρισμένες ή κανονικές μέτριες πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κύβο ζωμό βοδινού
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι ή 2 γεμάτες κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες ολόκληρες
  • 1 κ.σ. χοντροσπασμένο μαύρο πιπέρι
  • 3-4 κ.σ. μουστάρδα απλή
  • αλάτι
  • λίγη ρίγανη αποξηραμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε 1 1/2 φλ. νερό και διαλύουμε μέσα το ζωμό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
  2. Πλένουμε, σκουπίζουμε τα κρέατα, τα κόβουμε σε κύβους 3 εκ. και τους βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή πυρέξ. Προσθέτουμε το διαλυμένο ζωμό, το κρασί, το ελαιόλαδο, το θυμάρι (φρέσκο ή ξερό), τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και λίγη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο, για να μαριναριστούν τα υλικά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε τους κύβους κρέατος από τη μαρινάδα (την οποία αφήνουμε κατά μέρος), και τους περνάμε σε 12 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκι, φροντίζοντας όσο γίνεται να βάλουμε και από τα 3 είδη κρέατος σε κάθε σουβλάκι.
  4. Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια γερής λαδόκολλας και μοιράζουμε τα σουβλάκια ανά 3 σε κάθε λαδόκολλα. Συμπληρώνουμε με τις σκελίδες σκόρδου (της μαρινάδας), το θυμάρι και από λίγες πατατούλες, καθαρισμένες και αλατισμένες. Περιχύνουμε με 1 – 2 κ.σ. από τη μαρινάδα και τυλίγουμε προσεκτικά τις λαδόκολλες σε πακέτα. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί (στο μεγάλο τετράγωνο ταψί του φούρνου) και ψήνουμε για 1 ½ ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρέατα και οι πατάτες.
  5. Ανοίγουμε κάθε πακέτο, βγάζουμε τα κρέατα από τις σούβλες και σερβίρουμε με τις πατατούλες και το νόστιμο ζουμάκι τους.

dinanikolaou

Like στο Facebook για περισσότερες συνταγές όπως αυτήν: