Τούρτα – ζελέ πορτοκαλιού: Το καλοκαίρι, χρειαζόμαστε μερικές στιγμές δροσιάς. Αυτή η τούρτα ζελέ, είναι το ιδανικό επιδόρπιο για τις μέρες με καύσωνα. Η διαδικασία είναι απλή και η προετοιμασία του γλυκού γίνεται σε μόλις 20 λεπτά.
Τούρτα – ζελέ πορτοκαλιού: Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 13 φύλλα ζελατίνης (21 γρ.)
- 500 γρ στραγγιστό γιαούρτι 2%
- Κάψουλα βανίλιας
- 350 γρ. γάλα συμπυκνωμένο ζαχαρούχο
- 400 ml γάλα εβαπορέ ελαφρύ 4%
- 700 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
- 13 γρ.σκόνη ζελατίνης – 60 γρ. ζάχαρη
Τα σκεύη που θα χρειαστείτε
- Φόρμα Ρυζιού – Ζελέ Πλαστική διάμετρος x Ύψος: 21 x 6 εκ
Τούρτα – ζελέ πορτοκαλιού: Εκτέλεση συνταγής
- Βουτάμε τα 13 φύλλα ζελατίνης για 10 λεπτά σε κρύο νερό.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, την βανίλια και τα 350 γρ. συμπυκνωμένο ζαχαρούχο.
- Ζεσταίνουμε τα 400 ml. γάλα εβαπορέ και διαλύουμε την ζελατίνη.
- Προσθέτουμε το γάλα στο γιαούρτι, όσο ακόμα είναι ζεστό.
- Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και προσέχουμε να μην φτάσει έως επάνω.
- Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, για να κρυώσει και να πήξει.
- Προσθέτουμε την σκόνη ζελατίνης σε κρύο χυμό πορτοκάλι και το αφήνουμε για 5 λεπτά να μουλιάσει.
- Ζεσταίνουμε το χυμό με 60 γρ. ζάχαρης.
- Διαλύουμε την ζελατίνη και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και το ξεκολλάμε προσεκτικά από το σκεύος.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ πορτοκάλι μέσα στην φόρμα ανασηκώνοντας το μείγμα για να περάσει από κάτω του.
- Τοποθετούμε για άλλες 5 ώρες στο ψυγείο.
Δείτε αναλυτικά τη συνταγή βήμα-βήμα: