Μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα για αρχάριους: Εύκολη και νόστιμη συνταγή που γίνεται στη στιγμή. Ζεστή, λαχταριστή μπουγάτσα με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Εύκολη, γρήγορη και σπιτική. Δείτε τα υλικά και ετοιμάστε την αγαπημένη πίτα μικρών και μεγάλων.
Υλικά συνταγής για μπουγάτσα με ζαχαρούχο
4 φύλλα κρούστας
4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή τύπου Κερκύρας
3 αυγά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1 βανίλια
ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής για τη μπουγάτσα με ζαχαρούχο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
Για την κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και τη βανίλια και βράζουμε. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί τουλάχιστον για 2-3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο, αλείφουμε το καθένα με 1 κ.σ. βούτυρο, το πατσαβουριάζουμε και γεμίζουμε τον πάτο ενός μικρού ταψιού το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 10′ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.