Για το σιρόπι με τζίντζερ
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
125 ml νερό
2 κ.σ. λεπτοτριμμένο φρέσκο τζίντζερ
Για τη μπύρα
1/8 κ.γ. μαγιά μπύρας σε σκόνη
το σιρόπι από τζίντζερ
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1750 ml νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
-Ξεφλουδίζουμε ένα κομμάτι από το τζίντζερ με ένα κουτάλι.
-Το περνάμε στον τρίφτη από τις μικρές τρύπες.
-Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό και το τζίντζερ.
-Βράζουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει μέσα στο κατσαρολάκι για μια ώρα.
-Περνάμε το μείγμα από σίτα και διατηρούμε στο ψυγείο.
-Σε ένα ΠΛΑΣΤΙΚΟ μπουκάλι 2 λίτρων αδειάζουμε το κρύο σιρόπι, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη μαγιά και απογεμίζουμε με το υπόλοιπο νερό.
-Αφήνουμε για 24 ώρες σε σκοτεινό μέρος..
-Λόγω ζύμωσης θα δημιουργηθούν φυσσαλίδες αερίου μέσα στο μπουκάλι. Θα καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο όταν το μπουκάλι δεν θα μπορούμε πια να το πιέσουμε.
-Διατηρούμε για 4 μέρες στο ψυγείο.
-Στο ψυγείο μειώνεται η ζύμωση αλλά δεν σταματά. Που και που ξεβιδώνουμε το καπάκι για να απελευθερώσουμε λίγο από το διοξείδιο που δημιουργείται.
-ΠΑΝΤΑ το έχουμε σε ΠΛΑΣΤΙΚΟ μπουκάλι