Πότε ένα κρασί θεωρείται χαλασμένο;

Ξέρεις τα σημάδια αυτά που θα σου χτυπήσουν το καμπανάκι;

Δεν είναι μόνο το ανοιγμένο κρασί που χαλάει αλλά ακόμη κι όσα δεν έχουν ανοιχτεί.

Σου δίνουμε στα γρήγορα 3 συμβουλές που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις στα γρήγορα το χαλασμένο κρασί:

Πώς θα καταλάβεις το χαλασμένο κρασί;

-Έχει χάσει τη διαύγειά του κι έχει αρχίζει να κιτρινίζει στην περίπτωση του λευκού κρασιού και να γίνεται καφετί στην περίπτωση του κόκκινου κρασιού.

-Ο φελλός έχει βγει ελαφρά από το μπουκάλι ή είναι ραγισμένος οπότε το κρασί έχει πάρει αέρα.
-Έχει βαριά άσχημη μυρωδιά ή μυρίζει σαν ξύδι. Αν το κρασί αναδύει μυρωδιά μούχλας, χαλασμένου αβγού ή ξυδιού είναι ξινισμένο.

via

Δείτε επίσης:  Μικρά μυστικά για... «μεγάλα» γεμιστά!
Αν έχετε και εσείς πάθος με την μαγειρική κάντε μας: