Συστατικά

1 κιλό και κάτι ώριμες ντομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μικρό καρότο
1 σέλερι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
Μια πρέζα ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1 λίτρο και κάτι ζεστό νερό με κύβο λαχανικών
2-3 chives ψιλοκομμένα
2-3 κ.σ. μαύρο σουσάμι

Tρόπος μαγειρέματος
1 Καθάρισε το κρεμμύδι και το καρότο και ρίξε σε μικρά κομμάτια μαζί με την τομάτα. Πρόσθεσε αντίστοιχα και το σέλερι.
2 Βάλε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί. Πρόσθεσε τα λαχανικά σου να μαλακώσουν. Κοκκίνισε με τον τοματοχυμό και πρόσθεσε τις τομάτες κομμένες στα τέσσερα
3 Πασπάλισε με τη ζάχαρη, πρόσθεσε το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης σπασμένα. Ανακάτεψε και άφησε τη σούπα να βράσει για 10′ λεπτά.
4 Πρόσθεσε τώρα σιγά, σιγά το ζωμό και αύξησε τη θερμοκρασία στο δυνατό να πάρει βράση η σούπα σου. Αφού κοχλάσει, χαμήλωσε τη φωτιά, σκέπασε και άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 25′ λεπτά.
5 Πέταξε τα φύλλα δάφνης και λιώσε τη σούπα σου να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα. Δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι αν θέλεις.
6 Σέρβιρε σε φλιτζάνια, προσθέτοντας μια κουταλιά γιαούρτι και ανακάτεψε. Πασπάλισε με μαύρο σουσάμι και μερικά φυλλαράκια chives.

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.