Υλικά (για 4 μερίδες)

3/4 της κούπας ελαιόλαδο
500 γραμμάρια πέννες
2 τενεκεδάκια ντομάτας ή 1 ½ κιλό φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα Reggiano
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μακαρόνια και τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στο λάδι για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε στο μπολ τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τα υλικά σε ένα ταψάκι ή πυρέξ, το οποίο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 45-60 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε 5-6 περίπου λεπτά με μια ξύλινη κουτάλα.
Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.

Tip

Αν χρησιμοποιήσετε τελικά φρέσκες ντομάτες ξεκινήστε και τελειώστε τις στρώσεις στο πυρέξ με τη ντομάτα και ψήστε χωρίς να ανακατεύετε .

via

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.