Υλικά:

4 μεγάλες πατάτες μακρόστενες
1 κυβάκι μυρωδικών σκόρδο της Knorr
250 γρ. διάφορα μανιτάρια
150 γρ. τριμμένο έμενταλ για τη γέμιση
1 φλ. έμενταλ την επικάλυψη
3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις
1 φλ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις ξύνουμε ελαφρά, καθότι θέλουμε να μείνουν με τη φλούδα τους και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε να κρυώσουν και με ένα μαχαίρι κόβουμε από πάνω μια φέτα σαν καπάκι και τις αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κουτάλι του γλυκού. Στη συνέχεια αφού έχουμε αφαιρέσει τη σάρκα τους, τη χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε πουρέ και τον τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε στην άκρη.
3. Μέσα στο μπολ που φυλάξαμε τον πουρέ, αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και δουλεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το έμενταλ, 1 κυβάκι μυρωδικών σκόρδο της Knorr, αλατοπίπερο και τα μανιτάρια.
4. Γεμίζουμε με το μείγμα τις πατάτες, επικαλύπτουμε με το υπόλοιπο έμενταλ και τοποθετούμε τις πατάτες σε ταψάκι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°, βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και ψήνουμε για 15′ περίπου, μέχρι να σχηματίσουν κρούστα.

Via