Είστε λάτρης των γλυκών με κρέμα; Ψάχνετε ένα εύκολο, γρήγορο και οικονομικό επιδόρπιο για να κεράσετε τους καλεσμένους σας; Θέλετε ένα πεντανόστιμο γλυκάκι για να συνοδεύσετε τον απογευματινό σας καφέ; Όποιος και αν είναι ο λόγος, σας έχουμε τη λύση! Παρακάτω σας δίνουμε τη συνταγή για το πιο λαχταριστό γλυκό με κρέμα.
Είναι εύκολο, γρήγορο και με γεύση…θεϊκή! Το αποτέλεσμα είναι τέλειο, θα λέγαμε επαγγελματικό! Δύσκολα θα πιστέψει κάποιος ότι το φτιάξατε μόνοι σας! Το γλυκάκι αυτό ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Δείτε τη λίστα με τα υλικά και ξεκινήστε να δημιουργείτε το πιο τέλειο επιδόρπιο!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
Για τη βάση:
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας λευκή ζάχαρη
½ φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι αλεύρι
Για την κρέμα τυρί:
1 συσκευασία τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (μπορείτε να βάλετε ½ κούπα αν το θέλετε πιο άγλυκο)
1 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί
Για την κρέμα βανίλια:
1 σακουλάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση βανίλια
γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία
Για την κρέμα σοκολάτα:
1 σακουλάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής με γεύση σοκολάτα
γάλα όσο αναγράφεται στην συσκευασία
Για το γαρνίρισμα:
2 φλιτζάνια σαντιγί
ξύσμα σοκολάτας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη βάση και χτυπάμε με ένα μίξερ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ένα μεσαίο πυρέξ. Προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί ή το πυρέξ και το πιέζουμε ελαφρά. Το ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η βάση μας την αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλια και την κρέμα σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Έπειτα, θα φτιάξουμε την κρέμα τυρί. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα σαντιγί και ανακατεύουμε το μείγμα με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
Όταν κρυώσει η βάση μας είμαστε έτοιμοι να “στήσουμε” το γλυκό. Πάνω από τη βάση, στο ίδιο ταψί ή πυρέξ απλώνουμε το μείγμα με το τυρί κρέμα. Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα σοκολάτα και τέλος την κρέμα βανίλια. Τέλος καλύπτουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με το ξύσμα σοκολάτας.
Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να κρυώσει και έπειτα είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!