Μερίδες: 4 Χρόνος: 1 ώρα
Υλικά
- 3 φλιτζάνια καρότα κομμένα σε φέτες ενός εκατοστού
- 1 ½ φλιτζάνι φακές, βρασμένες και στραγγισμένες
- ½ φλιτζάνι κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- ½ κ.γ φασκόμηλο
- 2 κ.σ σάλτσα σόγιας ή ταμάρι
- 1 φλιτζάνι κουάκερ
- ½ φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα ή πέκαν
- 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βράστε τα καρότα στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίστε τα και αν θέλετε, κρατήστε το νερό για να φτιάξετε σάλτσα για τον κορμό.
Ανακατέψτε τα καρότα με τις φακές και πολτοποιήστε το μείγμα με μια μηχανή του πουρέ.
Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε καλά.
Βάλτε το μείγμα σε μια καλολαδωμένη φόρμα για φραντζόλες. Στολίστε το πάνω μέρος του κορμού με μισά καρύδια (αν θέλετε).
Ψήστε στους 175ο C για 35-40 λεπτά ή μέχρι να σφίξει και να πάρει χρώμα ο κορμός.
Μετά το ψήσιμο, αφήστε τον κορμό 5 λεπτά να κρυώσει και μετά αδειάστε τον σε μια πιατέλα.
Για διακόσμηση, σερβίρετε τον κορμό με ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες ή οποιοδήποτε άλλο λαχανικό με έντονο χρώμα.
Σερβίρεται με τη σάλτσα της προτίμησής σας.