Υλικά:
1 κιλό ψάρια της αρεσκείας σας για σούπα
4 πατάτες
3 καρότα
2 κλωνάρια σέλινο
2 κρεμμύδια
3 ντομάτες
2 κολοκύθια
1 φύλλο δάφνης
250 γρ. ρύζι
αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο:
-2 αυγά
-χυμό 2 λεμονιών
-Πλένουμε καλά και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα ψάρια.
-Παίρνουμε μία κατσαρόλα και τη γεμίζουμε με νερό μέχρι τη μέση. Έπειτα τη βάζουμε στη φωτιά να βράσει προσθέτοντας 1 ποτηράκι ελαιόλαδο, το φύλλο δάφνης, τα καρότα, το σέλινο, το κολοκύθι, τις πατάτες, τα κρεμμύδια και αλάτι.
-Τρίβουμε τις ντομάτες με τρίφτη και ρίχνουμε το χυμό τους στη κατσαρόλα.
-Βράζουμε όλα τα παραπάνω με κλειστή τη κατσαρόλα,μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
-Στη συνέχεια, βγάζουμε τα λαχανικά από το νερό και προσθέτουμε τα ψάρια μας καθαρισμένα. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά.
-Βγάζουμε τα ψάρια και σουρώνουμε το ζωμό, σε περίπτωση που έχει μείνει μέσα κάποιο κοκαλάκι.
-Παίρνουμε λίγα κολοκυθάκια, καρότα και πατάτες και τα αλέθουμε σε ένα μπλέντερ ή μύλο και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο ζωμό της σούπας.
-Ξαναβάζουμε το ζωμό στη φωτιά και μόλις βράσει ρίχνουμε το ρύζι και πιπέρι και το αφήνουμε μέχρι να ψηθεί.
-Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα ασπράδια των αυγών να γίνουν μαρέγκα, προσθέτουμε τους κρόκους και σιγά σιγά τον χυμό λεμονιών.
-Παίρνουμε από τη σούπα μας ζωμό και τον προσθέτουμε λίγο λίγο ώστε να μην κόψει.
-Μετά από 15 λεπτά απ’ τη στιγμή που προσθέσαμε το ρύζι, ρίχνουμε το αυγολέμονο και τα αφήνουμε λίγο να ξαναβράσουν.
-Σερβίρετε τη σούπα σε ένα μπολ και σε μία πιατέλα τα ψάρια, τα καρότα, τα κολοκύθια, τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
Via