Μια απλή κι εύκολη συνταγή που εκμεταλλεύεται τη φυσική ιδιότητα του βοτάνου.
Το κρίταμο έχει ανθεκτικό φύλλο, γι’ αυτό κι αντέχει καλά στο τηγάνι, όπου απελευθερώνει τα αιθέριά του έλαια, τα οποία αναμιγνύονται πολύ καλά με το ελαιόλαδο που αποκτά έτσι ένα πρόσθετο άρωμα.
Μια απλή κι εύκολη συνταγή που εκμεταλλεύεται αυτή την ιδιότητα θα βρείτε παρακάτω.
Πατάτες τηγανιτές με κρίταμο και ανθό αλατιού
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τηγανίσετε τις πατάτες σας με κρίταμο φρέσκο ή σε άλμη που θα προσθέσετε στη μέση του τηγανίσματος και θα το σερβίρετε μαζί με τις πατάτες. Θα δώσει μια πολύ ξεχωριστή γεύση στο πιάτο σας.
Μόνο που η μαγειρική αυτή θέλει φρέσκο λάδι και τηγάνι. Όχι φριτέζα που έχει κάψει και ξανακάψει!
Εναλλακτικά, αντί για πατάτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολοκύθια ή μελιτζάνες.
Η συνταγή προέρχεται από το υπό έκδοση βιβλίο «Ανακαλύψτε το Κρίταμο» σε επιμέλεια του Ιάσωνα Χαϊκάλη και του Γιώργου Αλοίμονου.