Κινόα ακούς αλλά δεν ξέρεις πώς την μαγειρέυεις! Μάθε τα μυστικά

Με κάρι, με ψητά λαχανικά, ως συνοδευτικό για ψητά ή κοκκινιστά, ως συστατικό μέσα σε σαλάτες ή ως ένα ελαφρύ γευστικό γλυκάκι, η κινόα είναι το νέο φαγητό που λατρέψεις! Μάθε πώς θα τη μαγειρέψεις σωστά ώστε να γίνει γευστική, αφράτη και να διατηρήσει τη λεπτή της υφή!

Τι χρειάζεσαι
Συστατικά
* 1 φλιτζάνι Κινόα
* Ελαιόλαδο (προαιρετικό)
* 2 φλυτζάνια νερό ή ζωμό
* 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)

Εργαλεία
* Σουρωτήρι
* Κουτάλι
* Κατσαρόλα με καπάκι

Οδηγίες βήμα – βήμα
Η δοσολογία είναι παρόμοια με αυτή του ρυζιού. Για κάθε φλιτζάνι κινόα χρειάζεσαι 2 φίτζάνια νερό ή ζωμό.

Ξύπλυνε και στράγγισε καλά την κινόα πριν τη μαγειρέψεις ώστε να αφαιρεθεί φυσικά ή σαπωνίνη που περιέχει ο φλοιός της. Αν παραλείψεις αυτό το βήμα θα διατηρηθεί η έντονη πικράδα.

Για έξτρα γεύση μπορείς να τσιγαρίσεις λίγο την κινόα σε ελαιόλαδο πριν προσθέσεις το νεράκι ή το ζωμό. Εναλλακτικά, παραλείπεις αυτό το βήμα.

Μόλις το φαγητό πάρει βράση, ρίξε αλατάκι, χαμήλωσε τη φωτιά και συνέχισε το μαγείρεμα για 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μετά από 15 λεπτά σβήσε τη φωτιά, αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι της εστίας και άφησε την με το καπάκι κλειστό για περίπου 5 λεπτά.

Μετά από 5 λεπτά αφαίρεσε το καπάκι κι η κινόα είναι έτοιμη για χρήση!

Έξτρα Tips
Πώς μπορείς να ενισχύσεις τη γεύση της;
Η κινόα γίνεται εξαιρετική όταν μαγειρευτεί σε ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου. Επίσης, δοκίμασε να προσθέσεις λίγο αλάτι – στη μύτη του κουταλιού – κατά το μαγείρεμα. Σκόρδο, δεντρολίβανο αι μαύρο πιπέρι ταιριάζουν επίσης δίνοντας άρωμα και γεύση.

Για να είσαι σίγουρη πως δε θα πικρίσει
Το μυστικό βρίσκεται στο σούρωμα! Εκτός από το ξέπλυμα που πρέπει να κάνεις πριν τη μαγειρέψεις, για να είσαι σίγουρη πως θα ξεπικρίσει εντελώς, σούρωσε καλά και τη μαγειρεμένη κινόα και ξέπλυνέ τη καλά για να φύγει όση πικράδα έχει απομείνει.
via