ΥΛΙΚΑ
1½ πακέτο πτι μπερ
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
25 γρ κακάο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά βούτυρο
2 βανίλιες
Επικάλυψη
100 γρ σοκολάτα
50 γρ βούτυρο
Προαιρετικά καρύδια και κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στα θρυμματισμένα μπισκότα βάζουμε την άχνη, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τα ενσωματώνουμε.
Προαιρετικά προσθέτουμε σπασμένα καρύδια και ένα σφηνάκι κονιάκ.
Πλάθουμε το μείγμα σε μπαστούνι και το τυλίγουμε με μεμβράνη.
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις περνάμε από την σοκολάτα που έχουμε λιώσει μαζί με το βούτυρο.
Τις τινάζουμε για να φύγει η επιπλέον σοκολάτα και τις βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί.
Τις αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι που η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί.