Υλικά για 40 κομμάτια
Προετοιμασία 45 λεπτά
Μαγείρεμα 20-25 λεπτά

Υλικά

-850 γρ. αλεύρι μαλακό
-150 γρ. κακάο
-25 γρ. μπέικιν πάουντερ
-600 γρ. βούτυρο πρόβειο
-4 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
-1 αβγό
-1 βανίλια
-3 κουτ. σούπας μπράντι
-300 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
-ανθόνερο
-άφθονη άχνη ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Eκτέλεση
Κοσκινίζουμε σε λεκάνη το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την άχνη 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν λεία και αφράτα.

Προσθέτουμε το αβγό, τη βανίλια και το μπράντι και χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Βάζουμε στο μίξερ τον γάντζο και ρίχνουμε στον κάδο το μείγμα με το αλεύρι, χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη.

Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.

Στρώνουμε λαδόκολα σε δύο μεγάλα και ρηχά ταψιά. Πλάθουμε κουραμπιέδες σε ό,τι σχήμα μάς αρέσει.

Ψήνουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά και αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ραντίζουμε με ανθόνερο και τους βουτάμε μέσα σε μπολ με μπόλικη άχνη.

Τους τοποθετούμε σε πιατέλα τον έναν επάνω στον άλλον ή σε μεταλλικό κουτί με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα.

Via