Κοντοσούβλι με πατατούλες στη λαδόκολα. Μια υπέροχη συνταγή για μαριναρισμένο κοντοσούβλι με 3 κρέατα για απίστευτη γεύση και μελωμένες πατατούλες με τη γεύση των κρεάτων, του σκόρδου της μαρινάδας. Απολαύστε το…
Υλικά συνταγής
600 γρ. μοσχαρίσιo ώμο/σπάλα (ψαχνό)
600 γρ. χοιρινό μπούτι (ψαχνό)
600 γρ. αρνίσιο μπούτι (ψαχνό)
1 1/2 κιλό μικρές πατάτες baby ξεφλουδισμένες
1/2 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
1 κύβο ζωμό βοδινού
100 ml ελαιόλαδο
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι (ή 2 κ.σ. ξερό θυμάρι)
6 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες , ολόκληρες
3-4 κ.σ. σούπας μουστάρδα
1 κ.γ. κοφτό ρίγανη
αλάτι χοντροσπασμένο πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε 1 1/2 φλ. νερό και διαλύουμε μέσα το ζωμό. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
- Πλένουμε, σκουπίζουμε τα κρέατα, τα κόβουμε σε κύβους 3 εκ. και τους βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή πυρέξ. Προσθέτουμε το διαλυμένο ζωμό, το κρασί, το ελαιόλαδο, το θυμάρι (φρέσκο ή ξερό), τις σκελίδες σκόρδου, το πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και λίγη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο, για να μαριναριστούν τα υλικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βγάζουμε τους κύβους κρέατος από τη μαρινάδα (την οποία αφήνουμε κατά μέρος), και τους περνάμε σε 12 μεγάλα καλαμάκια για σουβλάκι, φροντίζοντας όσο γίνεται να βάλουμε και από τα 3 είδη κρέατος σε κάθε σουβλάκι.
- Κόβουμε 4 μεγάλα κομμάτια γερής λαδόκολλας και μοιράζουμε τα σουβλάκια ανά 3 σε κάθε λαδόκολλα. Συμπληρώνουμε με τις σκελίδες σκόρδου (της μαρινάδας), το θυμάρι και από λίγες πατατούλες, καθαρισμένες και αλατισμένες. Περιχύνουμε με 1 – 2 κ.σ. από τη μαρινάδα και τυλίγουμε προσεκτικά τις λαδόκολλες σε πακέτα. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί (στο μεγάλο τετράγωνο ταψί του φούρνου) και ψήνουμε για 1 ½ ώρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου, μέχρι να μαλακώσουν τα κρέατα και οι πατάτες.
- Ανοίγουμε κάθε πακέτο, βγάζουμε τα κρέατα από τις σούβλες και σερβίρουμε με τις πατατούλες και το νόστιμο ζουμάκι τους.