Η πιο νόστιμη σειρά βιβλίων με την υπογραφή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου συνεχίζεται για τρίτη χρονιά.
H δημοφιλής μαγείρισσα της εκπομπής το «Πρωινό» και αυτή τη σεζόν δημιουργεί πεντανόστιμες συνταγές κάθε μήνα και τις μοιράζεται με τους αναγνώστες του περιοδικού 7Μέρες TV.

Ανακάλυψε 15 σπιτικές συνταγές για αφράτες και πεντανόστιμες πίτες με μικρά μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα. Το νέο βιβλίο «Φανταστικές Πίτες» κυκλοφορεί στις 20 Νοεμβρίου με το περιοδικό 7Μέρες TV.

Εμείς εξασφαλίσαμε τη συνταγή για: Κιμαδόπιτα σε στρώσεις

ΥΛΙΚΑ:
1 συσκευασία χωριάτικο φύλλο
4 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι
3/4 φλ. ελαιόλαδο
3/4 φλ. νερό
2 αβγά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
500 γρ. κιμά
1 κ.σ. μπούκοβο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
από μια πρέζα κανέλα, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, αφήνουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 7′-8′ ανακατεύοντάς τα τακτικά να μαλακώσουν, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τον κιμά και το καρότο, δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε τον κιμά να μείνει σχεδόν με το λάδι του, που θα έχει γίνει κόκκινο από την πάπρικα και το καρότο. Πρέπει να πιει όλα τα υγρά του. Τέλος, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.

2. Σε μπολ χτυπάμε το ένα αβγό, το γιαούρτι, το λάδι και το νερό με σύρμα. Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί με διάμετρο όσο το άνοιγμα του φύλλου. Δεν θέλουμε να περισσεύει καθόλου φύλλο στις άκρες. Αν έχουμε μικρότερο ταψί, κόβουμε το φύλλο ακριβώς στη διάμετρο του ταψιού. Τα κομμάτια που περισσεύουν από τις άκρες τα στρώνουμε στη μέση της πίτας.

3. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε ένα φύλλο. Περιχύνουμε με δύο κουταλιές από το υγρό γιαούρτι και αλείφουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια. Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο φροντίζοντας να μην περισσεύει φύλλο στις άκρες. Περιχύνουμε με λίγα υγρά και αλείφουμε. Στρώνουμε το τρίτο φύλλο κατά τον ίδιο τρόπο. Αλείφουμε με υγρό γιαούρτι. Πασπαλίζουμε πεταχτά με τα δάχτυλα τον ψημένο στεγνό κιμά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

4. Καλύπτουμε με το τέταρτο φύλλο. Περιχύνουμε λίγο υγρό γιαούρτι και αλείφουμε με πινέλο σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη γέμιση κιμά πεταχτά σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε με το πέμπτο και έκτο φύλλο, αφού ραντίσουμε ενδιάμεσα και αλείψουμε όλη την επιφάνεια με λίγο υγρό γιαούρτι. Τέλος, χαράζουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια.

5. Σε όσο υγρό γιαούρτι έχει περισσέψει προσθέτουμε ένα αβγό. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια της πίτας. Αλείφουμε να πάει παντού.

6. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180oC στις αντιστάσεις ή στους 160oC στον αέρα για περίπου 50′, μέχρι να ροδίσει καλά.

ΚΟΜΜΑΤΙΑ 6
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 15′
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ 50′
via