Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια porto bello
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/3 του φλιτζανιού τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
  • 2 αυγά (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας σόγια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Στίβετε τα μανιτάρια να φύγουν τα πολλά υγρά τους, τα ψιλοκόβετε και τα αλατίζετε ελαφρά. Ψιλοκόβετε τα υπόλοιπα λαχανικά.

Σε μια λεκάνη ρίχνετε τα λαχανικά, τα μανιτάρια, τη φρυγανιά, τη σόφια, το τυρί και τα αυγά (προαιρετικά), αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα. Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια.

Τα τηγανίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι , πρώτα σε καυτό λάδι για να αποκτήσουν κρούτσα και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία μέχρι να ψηθούν.

Μερίδες: 8

Πηγή: icookgreek

Δείτε επίσης:  Χορτοφαγική πίτσα χωρίς γλουτένη με σάλτσα πέστο και μανιτάρια
Αν έχετε και εσείς πάθος με την μαγειρική κάντε μας: