Θέλει καλά αυγά και λευκό ξύδι.

Υπάρχουν σήμερα πολύ καλές μάρκες μαγιονέζας, χωρίς συντηρητικά, με αυγά κλπ. Αν θελήσετε, ωστόσο, να δοκιμάσετε τη δική σας συνταγή, είναι πανεύκολη και εξαιρετικά νόστιμη.

Υλικά
2 κρόκους αυγών (βιολογικά)
1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα (εγώ παίρνω Maille)
300 ml αραβοσιτέλαιο
1 κουταλιά σούπας λευκό ξύδι
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
Ελάχιστη ζάχαρη, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βγάλτε τα αυγά από το ψυγείο ώρα πριν
Κρατήστε μόνο τους κρόκους
Βάλτε τους κρόκους σε ένα βαθύ μπολ
Προσθέστε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
Ανακατέψτε ζωηρά με αυγοδάρτη
Ρίξτε απαλά το αραβοσιτέλαιο, λίγο λίγο
Οσο χτυπάτε, η μαγιονέζα δένει, «ανεβαίνει» λένε οι Γάλλοι
Δυναμώστε λίγο το χτύπημα
Βάλτε το λεμόνι και το ξύδι
Μόλις μπουν κι αυτά η μαγιονέζα πήζει, γίνεται σατινέ
Στο ψυγείο διατηρείται για 3 ημέρες

Πολύ καλή συνοδεία για πολλά φαγητά, αλλά δοκιμάστε τη μαγιονέζα με βραστά αυγά και σαλάτα:

Βάλτε λίγα αρωματικά στη μαγιονέζα σας και απογειώστε την. Γίνεται πραγματικό φαγητό, πλήρες, με ένα αυγό παρέα.
Και …αποχαλινωθείτε, βάλτε τη μαγιονέζα σας παντού.
via