Περιγραφή
Δροσερή, χορταστική, θρεπτική!

Τι χρειαζόμαστε:
3 ματσάκια ρόκα (μόνο τα φύλλα)
1 ρόδι
6 μεγάλα σύκα παστά
3/4 ποτηριού φουντούκια
2 δάκτυλα του ποτηριού ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
1 κουταλιά μέλι
λίγο μαλακό κατσικίσιο τυρί (προεραιτικό)

Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά τη ρόκα.
Κόβουμε στη σαλατιέρα τα φύλλα μόνο (κατά προτίμηση με το χέρι).
Ξεσποριάζουμε το ρόδι, κόβουμε τα σύκα σε κομματάκια, μοιράζουμε τα φουντούκια στη μέση και τα κρατάμε ξεχωριστά από τη ρόκα.
Κτυπάμε καλά το λάδι, το ξύδι και το μέλι μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
Περιχύνουμε με το dressing τα φύλλα ρόκας και ανακατεύουμε.
Βάζουμε πάνω στη ρόκα όλα τα υπόλοιπα υλικά μας.
Η σαλατούλα είναι έτοιμη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί, γιατί θα πάνε όλα στον πάτο και θα μείνει η ρόκα μόνο πάνω. Για να γίνει πλήρες γεύμα προσθέστε και λίγα κρουτόνια.Via

Δείτε επίσης:  Σαλάτα με μπρόκολο και κόκκινα σταφύλια
Αν έχετε και εσείς πάθος με την μαγειρική κάντε μας: