Υλικά:

-400 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια (διάφορα είδη ή το αγαπημένο σου)
-4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (δηλαδή 1 κύβο αν είσαι τεμπέλα όπως εγώ)
-1 φλιτζάνι γλυκό κρασί
-1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1/2 φλιτζάνι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1/2 λεμόνι, τον χυμό
-2 κ.σ. θυμάρι
-1 φυλλαράκι δάφνης
-αλατοπίπερο
-1/2 ματσάκι φρεσκοκομμένο μαϊντανό
-λίγα κρουτόν

Βήμα 1 Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα να κάψει.

Βήμα 2 Προσθέτεις τα φρέσκα μανιτάρια και σωτάρεις για 10 λεπτάκια σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Βήμα 3 Προσθέτεις το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το φυλλαράκι δάφνης και τ´ αφήνεις να τσιγαριστούν όλα μαζί για 3 λεπτά ακόμα. Εδώ αλατοπιπερώνεις, κιόλας, να πάρει γεύση η σούπα σου.

Βήμα 4 Σβήνεις με το γλυκό κρασί, προσθέτεις τον ζωμό και 2 ποτήρια νερό επιπλέον. Σ´ αυτό το σημείο βάζεις και το θυμάρι.

Βήμα 5 Σιγοβράζεις για ένα δεκάλεπτο τη σουπίτσα σου και αποσύρεις από τη φωτιά. Διορθώνεις στο αλατοπίπερο αν χρειάζεται.

Βήμα 6 Σερβίρεις σε μπολάκια και γαρνίρεις με τα κρουτόν και μπόλικο μαϊντανό.
Via

Δείτε επίσης:  Τοματόσουπα στο φλιτζάνι
Αν έχετε και εσείς πάθος με την μαγειρική κάντε μας: